Over Liefi Olivier
CreŽer een nieuw NU
Graag wil ik hierbij wat vertellen over mijzelf, mijn voorgeschiedenis en de reden waarom ik in het bodypainten ben terecht gekomen. Maar ook wil ik u op deze website wat meer vertellen over Liefi Olivier, want er is meer dan alleen Bodypainten. Ik wens u veel plezier op mijn website, het bekijken van de foto's en nodig u van harte uit om mijn werk eens 'lijf' te komen bekijken.

Alvast een kleine indruk..

Pedagogische academie: Inhoudelijk is wat een individu leert. En didactiek is hoe een individu leert. Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan ontwikkelingspsychologie, sociologie, psychologie, en agogie.

Nog steeds ben ik blij met de kennis die ik daar heb mee gekregen. Mijn sterke kanten zijn nog steeds observeren en analyseren

Specialisatie 5 jaar: docent tekenen en textiele werkvormen. Daar was het ambacht van schilderen en tekenen en materiaal kennis van belang. Onze kunst kennis en manier van waarnemen. Daarnaast was er ook daar een hoge aandacht voor Vakdidactiek beeldende vorming. Heel erg boeiend, hoe maakt een individu zich motorische en cognitieve vaardigheden eigen.

Uiteindelijk ben ik verder door gegaan als voetreflex therapeute. Hier ligt de nadruk op de balans van een individu in zichzelf en naar buiten toe. Dus de balans in de innerlijke wereld en met de uiterlijke wereld. Door het gebruik van verschillende technieken is het mogelijk om een balans te creŽren. Daarbij zijn geuren en kleuren een belangrijke ondersteuning.

CreŽer een nieuw NU.

Tijdens mijn opleiding voor docent tekenen werkte en leerde ik in een atelier toneelkapper. Daar hebben we opera, operette en toneel voorstelling gegrimeerd en van haarwerken voorzien. In die tijd werd ik al aangetrokken door het Bodypainten. Maar met de materialen, toen in 1979 voor handen, werd het een verschrikkelijke kliederpartij.Ik had mijn praktijk voetreflexzŰne massage, en ondersteunende therapiŽn.

Ik werd moeder, van 4 dochters, schilderen en alle kunst kwam op een zacht pitje.


  • fotograaf
  • liefi 001
  • liefi 1987
  • liefi life
  • Liefii
  • Olivier  121aa kopie
fotograaf1 liefi 0012 liefi 19873 liefi life4 Liefii5 Olivier  121aa kopie6

World bodypaint festival

In 2009 kwam mijn grote wens in vervulling, eindelijk naar World bodypaint festival en de kwasten weer oppakken. Sindsdien zit ik en ieder ander die maar in mijn buurt komt onder de bodypaint. Ik leer en leer en oefen en studeer. Dagen en nachten, heerlijk.

Verder heb ik natuurlijk meer werk gemaakt. Gewone tekeningen en schilder werk. Gedichten en teksten, Digi- collages fotografie, set styling en visagie, en ook in navolging van mijn passie voor textiele werkvormen, Haarwerk sierraden.

Dit is een hele bijzondere techniek die zijn oorsprong vind in het pruikenmakersgilde, in VamhŻs in Zweden. Tijdens de regerings periode van koningin Victoria werden deze sieraden heel populair omdat de Queen zelf dit soort sieraden droeg. Daarom wordt het ook wel Victoriaans haarwerk genoemd.